torsdag 13 augusti 2015

Att skörda och äta upp grönsaker man själv har sått och tagit hand om är en riktig häftig känsla. Det är otroligt mysigt att gå ut i trädgårdslandet och hämta in olika grönsaker till lunch eller middag.
Förra året var ett riktigt bra år. Då lyckades jag med väldigt mycket.
Men i år går det inte riktigt lika bra. Det går inte dåligt, men det har inte blivit så som jag tänkte mig.

Däremot är det en grej som har gått riktigt bra i år som jag är riktigt glad över. Och det är att vi skaffat massa djur. Vi har skaffat en till hund, tre hönor och två kaniner. Alla dessa djur har vi på något sätt räddat eller adopterat.
Vår nya vovve bodde i ett hem där de inte var snälla. Dom slog och misshandlade honom, så med honom krävs det tid och tålamod. Men han blir lugnare och lugnare för varje dag som går.
Kaninerna har vi adopterat pga att barnen i familjen tröttnat och inte engagerade sig så mycket längre. Dom får nu bo i en stor inhägnad inne i vårt hus.
Och de tre söta hönorna kommer från ett ställe där de hade 750 hönor i ett utrymme på cirka 100 kvm. Jag önskar ju såklart att jag kunde ta med mig alla 750 hönorna men det går tyvärr inte. Förut har jag köpt ägg, men efter att ha sett hur dessa hönor hade det så kommer jag endast att äta våra egna ägg. Från hönor som får gå ute och picka och sprätta.

Förhoppningsvis kommer vi kunna ta emot fler djur som behöver få leva ett trevligare liv i framtiden. Vi kommer inte kunna rädda alla djur, men kan vi rädda några få så är vi på rätt väg.

Vill ni komma och se hur dessa djur har det nu så är ni välkomna till oss när vi har Öppet hus.
Nästa gång är på lördag och söndag 15e och 16e augusti kl 10-16.
Planerat är också den 29e och 30e augusti, även där kl 10-16.
Vi kommer ha öppet varannan helg i fortsättningen.

Följ oss gärna på Facebook och instagram där vi heter walnaesgamlaskola

Hoppas vi ses!
Kram




lördag 1 augusti 2015

Öppet hus på Walnaes gamla skola

Idag har vi haft Öppet hus. Vilken fantastiskt härlig dag! Vi har haft så mycket härliga familjer på besök.
Ponnyridning, fika och titta på hönor och sköldpaddor har varit några aktiviteter. Loppis har vi också haft.
Det var vårt första Öppna hus och det är något som vi kommer fortsätta med. Imorgon öppnar vi igen kl 11-15 sedan kommer vi även ha öppet den 16e augusti och 29e och 30e augusti. Då är ni alla varmt välkomna till oss på Walnaes gamla skola.
Vi hoppas såklart att vi syns :-)

Här kommer lite bilder från dagen: