lördag 22 november 2014

Dieter….

I måndags började jag med en ny grej. Nämligen att äta efter en diet. Egentligen gillar jag inte dieter. Att gå efter något slags schema när det gäller mat är inte min grej. Men den här dieten är inte för att jag ska gå ner i vikt eller något sådant utan det är för min stackars mages skull.

Jag får nämligen ont i magen av det mesta. Av alla sorters mjölkprodukter, vare sig det är laktosfritt eller ej, av en del kött, av mjöl och andra geggiga grejer, typ klibbigt vitt ris. Det är helt enkelt för geggigt för min mage.
Jag vet inte riktigt vad det är, men det har ju så klart att göra med att jag haft magkatarr några gånger. Min mage är helt enkelt väldigt känslig.
Så från i måndags äter jag inga mjölkprodukter, inget mjöl, inget socker och så lite kött som möjligt.

Lite svårt att få ihop en måltid tänker du nu… Men nej. Det handlar bara om vana. Precis som när någon är vegetarian, eller Gud förbjude, Vegan. Stackars alla veganer förresten… De lär ju få höra jämt och ständigt att "vad äter du då?", "jag skulle aldrig kunna vara vegan" eller "du äter väl bara sallad"? Jag lider med er. Jag som endast än så länge bestämt mig för några år sedan att jag inte äter kyckling, jag får höra det ordentligt varenda jäkla gång det kommer på tal. "Varför äter du inte kyckling? Det äter ju alla. Det borde man ju äta iaf. Ok om man är vegetarian och inte äter kött, men kyckling…"
För det första är ju en vegetarian någon som inte äter djur. Så om man äter djur så kallar man sig inte vegetarian. Eller det är iaf inte rätt ord till en beskrivning som lyder "jag äter inte djur, fast kyckling och fisk äter jag." Hmmm… de är också djur…

Men tillbaka till ämnet: Jag äter alltså nu under en tid bara grönsaker, frukt, fisk, skaldjur och växtbaserade produkter. Inget socker, mjöl eller annat skit.

Ikväll är den första kvällen på väldigt länge som jag faktiskt inte ens känner av min mage. Helt fantastisk känsla!

Igår hade jag nog som abstinensbesvär eller nån typ av rensningsprocess som höll igång min kropp. Jag kände mig lite konstig och min hud liksom småkittlades lite. Jag svettades pyttelite också. Märklig känsla.
Men jag fortsätter ett tag till. Det var inte så jobbigt som jag trodde.

Sov gott!
Anneli

tisdag 18 november 2014

Höstsådd och nytt fokus

Idag har jag äntligen lyckats få ner några frön i jorden. Jag ska testa och se ifall det fungerar bra att höstså. Jag har satt tre sorter vitlök, morötter, lavendel och salladslök. I morgon ska jag så ännu mer.
I vår kommer det visa sig om det är ett bra sätt att odla på.
Jag har även sått inomhus i en stor svart balja. Där satte jag ner några plantor av basilika och sått spenat, dill och sallad. Tveksamt om det funkar, men jag hoppas ju så klart.

Den närmsta veckan har jag och David jobbat stenhårt med att inreda vårt nya kontor.
Vi är båda väldigt tankspridda och har egentligen massa jobb, men lyckas inte sätta oss ner och göra det vi borde göra. Men nu har vi gjort i ordning ett väldigt bra rum där vi båda har kontor och det är så långt bort ifrån alla saker som kan distrahera som det bara går. Idag har vi äntligen kunnat fokusera på det vi borde fokusera på. Det känns fantastiskt! :)

Jag har ju en del jobb med ZuperClip den här veckan. På lördag ska jag stå på en julmarknad på Skattgården. De har en supermysig julmarknad mitt ute på Hållnäshalvön söder om Gävle och där ska jag stå och sälja och visa hårnålarna.
Veckan efter på tisdagen så är det dags för nästa event och då står jag på en liten skönhetsmässa i Spånga Center i Stockholm.
Den 13 december är det julmarknad i Spånga och där kommer jag också att närvara.
Så nu måste jag fortsätta greja!
Ha en härlig kväll!

torsdag 6 november 2014

Idag blev det harvning

Idag kom vår kära bonde tillbaka och hjälpte oss med harvningen. När det harvas så jämnas jorden till och det ser både finare ut och blir lättare att så.
I helgen blir det till att sätta vitlök och så morötter, palsternacka och persilja till i vår. Det ska bli mycket spännande och se hur fröna kommer bete sig och hur grönsakerna kommer bli. Jag längtar redan till våren!  :-)
I år har jag faktiskt sålt några kassar med ekologiska grönsaker till folk som jag känner. Jag hoppas kunna fortsätta med det och även sälja till folk jag inte känner också. Det vore roligt.
Så från och med nu håller jag och David på och planerar som bara den!
Det kommer även bli ett växthus som ska byggas under våren och sommaren. Men var det ska vara är lite oklart än så länge.
Mycket är på gång här på Skolan och det känns fantastiskt spännande!

Här ser ni lite bilder på hur det nu ser ut på vår lilla åker:



onsdag 5 november 2014

Hmmm… det gick inte så bra...

Ja, det jag skrev om sist gick ju inte så bra… tyvärr…
Jag som tänkte att det skulle vara så himla smart.
Att täcka gräsmattan med täckpapp och sedan halm, gräsklipp och äpplen var ju en smart tanke, men jag borde ha gjort ett riktigt berg av halmen. Det blev för tunt och lite gräs växte igenom.
Då bestämde vi oss för att göra något drastiskt.

Idag har vi plöjt halva trädgården. Vår granne är potatisbonde och hjälpte oss att plöja. Så jag har plockat undan en massa odlingslådor och plockat upp alla jordgubbsplantor och även alla rödbetor som hade växt sig lagom stora.



Så här var det från början. Mitt i bilden till vänster så är mitt en aning misslyckade projekt.






Men till höger här ser du resultatet av plöjningen idag. Det känns verkligen skönt att vi har allting plöjt och inte behöver stå och gräva för hand. Här kommer det även harvas inom någon vecka och då kan jag sätta massa vitlök. 
Jag ska även testa att så morötter, palsternacka och persilja nu i höst så det börjar växa tidigt i vår. Då kanske jag får mycket tidigare skörd. Någon som har prövat detta? 
Hur som helst så får vi se hur det går. :)